Radek Koláček

Dlouhodobý Investiční Produkt (DIP): Nové Možnosti Pro Finanční Stabilitu

V dnešní době je správné a efektivní finanční plánování klíčové pro dosažení finanční nezávislosti a zajištění naší budoucnosti. Jedním z nástrojů, který přináší nové možnosti pro investice a daňové úspory, je Dlouhodobý Investiční Produkt, zkráceně DIP. V tomto článku se podíváme na to, co DIP přináší a proč byste se měli zajímat o tuto investiční možnost.

Nové Investiční Nástroje

Jednou z hlavních výhod DIP je možnost investovat s daňovými výhodami i mimo penzijní fondy. To znamená, že máte širší spektrum investičních nástrojů k dispozici. Můžete volit mezi podílovými listy investičních fondů, veřejně obchodovanými akciemi, dluhopisy a nástroji peněžního trhu. To vám dává více flexibility při utváření svého portfolia a dosahování vašich finančních cílů.

Daňové Zvýhodnění

DIP nabízí atraktivní daňové výhody pro zaměstnance i OSVČ. Můžete si odečíst až 48 000 Kč ročně (tj. až 4 000 Kč měsíčně) z daňového základu. To může znamenat úsporu až 7 200 korun na dani z příjmů. Tato daňová výhoda může významně přispět k růstu vašich investic.

Příspěvek Zaměstnavatele

Zaměstnavatelé také mohou využívat DIP k podpoře svých zaměstnanců. Mohou přispět až 50 000 Kč ročně, což je osvobozené od odvodů na sociální a zdravotní pojištění i daně z příjmů fyzických osob. Tato výhoda může pomoci přilákat a udržet kvalitní zaměstnance.

Pravidlo „120 měsíců/60 let“

DIP klade důraz na trpělivost a dlouhodobý investiční horizont. Je nutné investovat alespoň 10 let a výběr prostředků je možný až po dosažení věku 60 let. Toto pravidlo podporuje dlouhodobé investování a pomáhá zajistit finanční stabilitu v budoucnosti.

Spoření bez Státního Příspěvku

DIP umožňuje daňové uplatnění celého vkladu od první koruny až do 4 000 Kč měsíčně. To je významný rozdíl oproti spoření do penzijních fondů, kde můžete uplatnit daňovou výhodu jen nad částku 1 700 Kč měsíčně.

DIP přináší nové možnosti a výhody pro finanční plánování a investování. Je to nástroj, který může posílit vaši finanční stabilitu a přispět k dosažení vašich dlouhodobých finančních cílů. Nezapomeňte se poradit s finančním poradcem nebo odborníkem na investice, abyste mohli plně využít všech výhod, které DIP nabízí.

Pokud máte další otázky ohledně DIP nebo chcete sdílet své zkušenosti s tímto investičním produktem, neváhejte napsat do komentářů. Společně můžeme prozkoumat všechny výhody, které DIP přináší do světa finančního plánování.

sdílet článek

DALŠÍ ČLÁNKY

Přihlášení na seminář

INVESTOVÁNÍ

příležitost anebo hrozba?

konaného dne

16. 2. 2023

Přihlášení na seminář

INVESTOVÁNÍ

příležitost anebo hrozba?

konaného dne

26. 1. 2023